29. maaliskuuta 2014

Kauniita ja komeita Latviassa


Ylläoleva kuva antaa vähän tunnelmia siitä, mihin päädyttiin viikonloppuna. Käytiin siis Latviassa, jossa oli Latvian voittaja ja sunnuntaina Riikan kv-näyttelyt. Kiirettä piti viikonloppuna kehänauhojen sisäpuolella, mutta sehän ei haittaa ja hauskaakin oli. Tuloksetkin oli oikein mainioita, niin mikäs siinä ollessa. :) 

Lauantaina Safia oli VAL ERI4 italialaisen Fabrizio La Roccan arvostellessa. 
Arvostelu: 7 y.o. Exc. condition for the age. Feminine expression. Nose should be much more pigment. The tan should be free from black. Exc. neck Medium chest. A little bit open rear. Correct front legs. Topline goes up to the croup.
Muitakin suomalaisia oli lähtenyt ja niin kotiin päin tuli urosten ja narttujen sertit, joista molemmat oli valioittavia sekä urosten cacib siirtyvänä. Onnea Heli!!
Reissussamme omistajansa kanssa ollut bedlington Slioorin Blaze Of Glory "Suippo" (om. Taina Luoma) meni kehään mun esittämänä ja saikin kaiken tarvitsemansa ollen VSP SERT -> LV MVA CACIB ja Latvian voittaja-14. Käytin myös sileäkarvaisen noutajan "Rikun" paras uros-kehässä, joka sijottui kolmanneksi. Isossa kehässä esitin Mei Dan-kasvattajaryhmässä flatti "Sakun". Senior handlerissakin käväisin ilman sijoitusta Safian kanssa.

Kuva: Heli Honka

Sunnuntai oli se vilkkaampi päivä, joka alkoi bedlingtoneilla. Suippo oli tänään karvan verran parempi edellispäivän silkkituomarilla ja harjotusarvostelijan ollessa kehässä. Tuloksena siis ROP CACIB. Bedlareiden jälkeen juoksin suoraan flattikehälle, mutta aivan en ehtinyt esittämään haluttua koiraa. Paras uros-kehässä kuitenkin avustin taas ja esitin Rikun (Mei Dan Prosit, om. Marjatta Eivola) PU2 sijalle saaden varacacibin. Hetken hengähdettyäni aloin laittamaan valmiiksi cairnia, jonka olin luvannut esittää, jos omistaja ei ehtisi. Siispä Svenna (Sassatown Made By A Swede, om. Tanya Ahlman-Stockmari) kävi kanssani kehässä valioluokassa sijoittuen kolmanneksi erinomaisella. Koira vaihtui melkein lennosta ja pian käsissä oli taas uusi tuttavuus, kk. kettuterrieri Manu (Foxter Smart Design, om. Tuula Raevirta). Valioluokassa kisasi tämäkin yksilö, sijoituimme neljänneksi, samalla Manu oli PU4 saaden sertin ja näinollen uusi Latvian muotovalio. Viimeisenä, muttei vähäisimpänä oli Safian vuoro. Tulos ei ollut yhtään odotettu, vaikka pieni toivon kipinä oli edellisvuoden Tallinnan näyttelyn perusteella. Niin vain Safia oli sitten Svante Friskin tuomaroidessa VAL ERI1 SA PN2 CACIB SERT -> Latvian ja Baltian muotovalio!! Tavoitteet siis täyttyivät kyllä kirkkaasti, sertiä lähdettiin hakemaan ja se saatiin, huikeeta! :) Arvostelukin oli seuraavanlainen:
Good proportion. Elegant head. Well set ears. Scissor bite. Good neck. Too strong muscle in back(?). Good angulation in rear. Good body, shoulder placement. Good mover in all ways. Good coat quality and temperament. Excellent expression.

 

Ihan mahtireissu! Kiitos Tanya, Marjatta, Tuula ja Taina, jotta sain esittää koiranne kehässä ja onnea tuloksista! Kiitos Maijalle, Tainalle, Vikille, Katalle sekä Mirkalle matkaseurasta sekä kipeistä vatsalihaksista :D Seura oli ensiluokkaista! 

Nyt pidetään taas Safian kanssa näyttelytaukoa, mutta eiköhän meitä jossain vielä nähdä. Keskitytään vähän enempi tuohon tokopuoleen, kun aloitettiin Koirakoulu Fiiliksessä tokon jatkokurssi. Saas nähä, mitä siitäkin tulee. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti