23. marraskuuta 2011

Ruokintaongelma (ja vähän Jyväskylää)

Oon nyt useemman kuukauden syöttäny Safialle Royal Caninin Mini Sensibleä ja vähän ollut seassa Nutro Choicen Mini Puppya. En haluis syöttää RC:tä, mutta koira on kropaltaan pysyny sillä kunnossa ja lihonu keväästä (y), syö kohtuullisen hyvin ja ihon- sekä karvanlaatu on parantunu selvästi. Nyt on kuitenki ilmenny pieni ongelma, korvien rapsuttelu ja vähän vaikuttais olevan kipeekin ainakin toinen niistä. Mitään möhnää ei näy eikä oo punanen tai haise millekään, ni ei se kai sitten oo tulehtunukaan.. Kropan rapsuttelua satunnaisesti on ollut pitkän aikaa, mutta vähentyny se on, kun ihon laatu parantu.

Pitäs sitten vaan keksiä tuolle nirsoprinsessalle uus ruoka, mitä se suostuu syömään eikä laihtuis, mielellään ruoka missä on syöntimäärään nähden (tällä hetkellä päivän kokonaismäärä vaihtelee 1,5-2,5dl välillä) korkeempi rasva- ja proteiinipitosuus. Pakastinta ei oo ja mitään hirveen suuria summia en pysty maksamaan.. Ehdotuksia saa heittää kehiin!

Tähän mennessä kokeiltuja ruokia tämänhetkisten lisäksi (aikuisiällä ja listattu ne mitä muistan):
Royal Canin Mini Adult, Mini Beauty
ANF Holistic ja Performance
Acana Adult Small Breed
Orijen Adult Dog
ZiwiPeak
Belcando Finest Croc

Jyväskylästä; Käytiin tosiaan Jyväskylässä piipahtamas viime viikonloppuna, Safia tällä kertaa turistina. Molempina päivinä hihnan päässä oli bokseri Ismerin Aapo "Olli" ja labbis Kiparinmäen Annika "Hilla". Lauantai oli aika mainio päivä, Olli kisasi ainoana veteraaniluokassa voittaen sen erinomaisella ja saaden SA:n, näin ollen oli myös ROP-veteraani. PU-kehässä tuomari Juha Putkonen sijotti vielä toiseksi! BIS-vetskukehässä pyörähdettiin läpijuoksun verran, mutta tulipahan käytyä. :) Hilla voitti valioluokan ERI:llä ja sai SA:n, muttei sijottunut enää PN-kehässä. Sunnuntaina Olli oli taas ROP-veteraani voittaen luokkansa ERI:llä, tuomarina kasvattajatuomari Pedro Bispo Portugalista. Hilla oli VAL ERI4. Ryhmiin ei jääty pitkän edellisen päivän takia ja kotimatkakin piti jaksaa vielä. Kiitos kaikille seurasta, Saijalle ja Annelle koirien luottamisesta käsiini ja molemmille vielä onnittelut :)

Tämän vuoden viimeinen koitos onkin messari 1,5vk päästä, siellä nähdään! Olli ja Hilla on taas hihnan päässä :) Tulkeehan ihmeessä moikkaamaan ja juttelemaan.

6 kommenttia:

  1. Ootko kokeillu koskaan energisen koiran ruokaa penturuuan sijasta? Heitetään nyt vaikka Performance jossa 22% rasvaa, eikä hintakaan pyörrytä.

    VastaaPoista
  2. Tos listassa lukeekin, et on kokeiltu tota ANF Performancea, mutta sillä ei ollu mitään vaikutusta eikä se syöny sitä kovin hyvin. Jos keksit heittää jotain muuta aktiivisen koiran ruokaa, niin kiitoksia.

    VastaaPoista
  3. ää huomaa kellonaika, mun aivot ei pelitä kunnolla :'D Tarkotin Profinea.

    VastaaPoista
  4. Joo okei :D No sekin vaikuttaa ihan hyvältä, mitä tossa kattelin. Pitää messarissa käydä ruokaosastoilla kurkkimassa ja kyselemässä.

    VastaaPoista
  5. Moikka! Löysin teidän blogin. Peppi kun tuli mulle se oli tosi laiha enkä meinannu saada mitään syömään. Ainoa mikä mastui ja millä sitte lihoi oli eaglen se poweri ruoka.

    -Terkuin Tinja ja husky tytöt

    VastaaPoista
  6. Okei, kiitti kommentista :) Safia kyllä on lihonu sen verran, et se on tällä hetkellä tosi hyväs massassa. Saas nähä et löytyykö joku sellanen, mikä sen siinä pitää ja et se söiski.

    VastaaPoista